Home » Hrvatski primorski restorani » Ugledni restorani na obali Jadrana

Ugledni restorani na obali Jadrana

U Hrvatskoj je čak 5 restorana nagrađeno Michelinovom zvjezdicom, od kojih je jedan restoran Pelegrini u Šibeniku.

Restoran Pelegrini, Šibenik

Restoran Pelegrini poznat je po tome što je prvi nagrađen Michelinovom zvjezdicom, dokazom kvalitete pripremanja i kombiniranja namirnica. Šibenik je mjesto koje odiše posebnim čarom, stoga ga morate posjetiti barem jednom u životu. Nakon cjelodnevnog uživanja u vodenim aktivnostima i razgledavanja šibenskih znamenitosti, opustite se i uživajte u vrhunskoj hrani restorana Pelegrini.

Restoran je smješten nasuprot Katedrale sv. Jakova. Tradicionalno je uređen, stoga je u skladu s duhom, podnebljem i kulturom ovoga kraja. Spoj starog i novog, vrhunska usluga i najukusnija jela spoj su savršenosti koju ne smijete zaobići. U pripremi jela koriste se isključivo sezonske i domaće namirnice lokalnih proizvođača. Meni se sastoji od najmanje 3 slijeda, a možete birati između čak 20 ponuđenih jela: nekoliko toplih i hladnih predjela, dnevne juhe, tjestenine, pregršt glavnih jela i deserata. Od hladnih predjela svakako treba izdvojiti kamenice, Jakovljeve kapice i riblju salatu. Nakon večere ili ručka zasladite nepce domaćim i stranim vinima. Posebno treba izdvojiti vina kontinentalne Hrvatske i srednje Dalmacije.

Restoran Nautika, Dubrovnik

Restoran Nautika je najugledniji dubrovački restoran. Smješten je tik uz poznate gradske zidine. S restorana se pruža prekrasan pogled na zidine, tvrđavu i Jadransko more. Moderno uređen, ovaj vrhunski restoran svakodnevno privlači sve veći broj posjetitelja, osobito preko ljeta. Zasladite se vrhunskim mediteranskim specijalitetima i uživajte u jedinstvenim mirisima i aromama specifičnog začinskog bilja. Jelovnici restorana sastoje se od 5 ili 7 sljedova, ovisno o željama gostiju.

Restoran Dvor, Split

Smješten tik iznad obale, restoran Dvor je popularni splitski restoran u koji često zalaze slučajni turisti, ali i elita. Smjestite se u zimsku terasu i uživajte u pogledu koji vam se pruža na dlanu. Naručite ribu, mesni odrezak ili jelo s roštilja po izboru. Dobra usluga, vrhunska hrana i odlična lokacija čine ovaj restoran idealnim mjestom za popodnevnu ili večernju okrjepu u vrućim ljetnim danima.