Home » Hrvatski primorski restorani » Najuspješniji restorani na Jadranu

Najuspješniji restorani na Jadranu

Restoran 360

Restoran 360 smješten je tik uz srednjovjekovne zidine koje su uvrštene na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine. Prepustite se okusima i mirisima dubrovačke i mediteranske kuhinje dok uživate u pogledu na luku i more koje vas okružuje. U restoranu se poslužuje ekskluzivna večera s čak 5 sljedova. Vinska karta restorana čini više od 450 vinskih sorti. Kušajte vrhunska svjetska vina ili se odlučite za domaću istarsku Malvaziju, Teran, Plavac mali i slično. Restoran možete rezervirati i u privatne svrhe te uživati u proslavi vjenčanja ili rođenja djeteta.

Restoran Boškinac

Restoran, vinarija i hotel Boškinac. Mjesto kao stvoreno za uživanje u omiljenim jelima dok vas okružuje gusta borova šuma, maslinici i vinogradi. Restoran se nalazi na sjevernom dijelu otoka Paga koji je najpoznatiji po soli i ovčjem siru. Boškinac za vas svakodnevno priprema svježa tradicionalna jela pripremljena isključivo od lokalnih namirnica. Kreativni i iskusni tim stručnjaka pomno odabire sezonske namirnice kako bi vam na tanjuru donijeli skladnost mirisa i okusa. Na jelovniku možete pronaći janjetinu, ribu, morske plodove, ovčji sir i neizostavne vinske kapljice.

Restoran Don Dino

Pravi dragulj Trogira za vas donosi samo najbolje okuse mediteranske kuhinje. Slijedom tradicije Don Dino i njegovi kuhari kombiniraju naizgled nespojive sastojke i bude zaboravljene okuse ovoga kraja. Jelovnik sadrži razne riblje specijalitete kao i specijalitete od morskih plodova u kombinaciji s domaćom tjesteninom. Tu su neizostavni tartufi, kozji sir i pekmez od luka.

Restoran Perivoj

Stara vila iz 19. stoljeća okružena raskošnim vrtovima koje upotpunjavaju palme, mediteransko bilje i fontana skriva bogatu raznolikost mirisa i okusa. Riječ je, dakako, o poznatom restoranu i kavani Perivoj u Splitu. Kušajte dalmatinski pršut, carpaccio od govedine s gljivama ili paštetu od pačje jetre. Ne zaboravimo na poznata jela od morskih plodova kao što su ravioli punjeni škampima i mladim lukom, škampi na buzaru, brodet, filet brancina u umaku od škampa s listovima badema ili ostalo.