Home » Hoteli uz obalu » Hotel Palmižana – Hvar

Hotel Palmižana – Hvar

Hrvatska obiluje prekrasnim i luksuzno uređenim hotelima koji se nalaze na samoj obali Jadranskog mora. Želite ljetovati u Istri? Sjevernoj ili Srednjoj Dalmaciji ili biste radije posjetili Dubrovnik?

Što god odaberete, na raspolaganju vam stoji vrhunski hotelski smještaj s pogledom na more i obalu.

Palmižana hotel – najbolji hotel na plaži u Hrvatskoj

Mnogima najzanimljivije ljetovalište u cijeloj Hrvatskoj je otok Hvar. Grad Hvar ugostio je brojne poznate ličnosti kao što su princ Harry, Keira Knightly i Daniel Craig. Na samoj obali Jadrana, točnije na otočiću Sveti Klement smjestio se poznati hotel Palmižana. Pobjegnite od gradske vreve i rezervirajte smještaj u vrhunski opremljenom hotelu. Daleko od gradskog prometa i buke automobila, ovo je savršeno mjesto za sve mlade, ali i za obitelji s malom djecom. Hotel se zapravo nalazi u botaničkom vrtu te je okružen borovom šumom, palmama, kaktusima i aromatičnim biljem što stvara posebni ugođaj. U sklopu hotela je 6 bungalova i 6 vila. Uređeni su u živim bojama te ih krase moderna umjetnička djela. Svaka jedinica ima dvokrevetnu spavaću sobu (neke imaju 2 spavaće sobe), dnevni boravak s kaučem na razvlačenje te terasu za uživanje u večernjim satima. Dostupni su i dodatni kreveti za djecu. Hotel se može pohvaliti i s dva restorana na otvorenom odakle se pruža prekrasan pogled na uvalu i pripadajuću šljunčanu plažu. Doručak se poslužuje u jednom od ta dva natkrivena restorana koji je ukrašen raznim skulpturama i biljem.

Najzanimljivije atrakcije i znamenitosti u gradu Hvaru

Grad je prepun renesansnih zgrada u kojima se nalaze raznovrsne dragocjene umjetnine. Svi oni koji žele pobliže upoznati povijest i kulturu ovog mjesta mogu posjetiti neke od brojnih galerija i crkvi. Za ljubitelje adrenalina na raspolaganju stoje brojne vodene aktivnosti i ostali sportovi.

Najznačajnije gradske znamenitosti su:

  • Hvarska katedrala
  • Trg sv. Stjepana
  • Franjevački samostan
  • Loggia (loža)
  • Tvrđava Fortica
  • Pitoreskna uvala Dubovica
  • Pakleni otoci